Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na ciasteczkowym spodzie z mango, zwieńczony bitą śmietaną i pestkami marakui - ten wyjątkowy deser gościł na weselnym stole Ewy Wachowicz. Idealnie wpasuje się w gusta osób, które nie lubią zbyt słodkich wypieków. Przepis pochodzi z 494. odcinka "Ewa gotuje".
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 34
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 447
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 189
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 157
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 34
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 447
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 189
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 157
Składniki
Ciastka zmiksować w robocie. Dodać roztopione masło i ponownie zmiksować. Wyłożyć do foremki i ubić płaskim tłuczkiem. Wstawić do lodówki.
Żelatynę rozpuścić we wrzątku (½ szklanki). Odstawić.
Twaróg przełożyć do robota. Wlać pulpę z mango. Posłodzić. Dodać sok z cytryny, przykryć i zmiksować na gładką masę.
Śmietankę ubić na sztywno (wcześniej warto ją schłodzić). Przełożyć do miski. Dodać twaróg z mango i zmiksować na niskich obrotach. Wlać przestudzoną żelatynę i jeszcze raz zmiksować. Przelać na ciasteczkowy spód. Wstawić do lodówki.
Śmietankę ubić. Dodać cukier puder. Zmiksować i wyłożyć na zimny sernik. Udekorować miąższem z marakui oraz paskami mango (najlepiej wyciąć je obieraczką do warzyw).