Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 205
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 205
Składniki
Wafelki dokładnie pokruszyć i wsypać na wysmarowanej masłem formy.Jedną galaretę rozpuścić w szklance wrzątku,ostudzić. Kiedy zacznie gęstnieć,wylać na wafelki. Wstawić do lodówki ,by stężała.
Twarożek ucierać z cukrem,wbijając po jednym żółtku.Delikatnie połączyć z pianą ubitą z białek i połową drugiej galaretki(rozpuszczonej w szklance zagotowanej i ostudzonej zalewy moreli).Na spód z wafelków wyłożyć pokrojone w cząstki morele(kilka zostawić) i masę serową.Wierzch udekorować odłożonymi morelami.Zalać galaretką. Smacznego !