Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 54
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 54
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
galaretki wiśniowe przygotowujemy jak na opakowaniu
galaretke malinowa przygotowujemy w 11/5 szklanki wody i odstawiamy aby się stężała (najlapiej ta galaretke przygotować dzień wczesniej)
serki wykładamy do miski, dodajemy cukier i wszystko miksujemy.
Do masy serowej dodajemy zimną rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody żelatynę i dalejj miksujemy.
Na koniec do masy dodajemy pokrojoną w kostkę galaretkę malinową. Można wszystko zmiksować wtedy wyjdzie nam lekko czerwonawa masa serowa lub wymieszac delikatnie łyżką wtedy beda w serniczku widoczne kawałki galaretki. Do masy serowej możemy dodać również pokrojone w kostkę owoce.
masę wylewamy na blachę wyłozoną biszkoptami
wstawiamy do lodówki
gdy masa stężeje układamy na niej plasterki owoców i zalewamy tężejącą galaretka wiśniową. Całość wstawiamy do lodówki aby stężało.
SMACZNEGO:)))