Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was przepis na pyszny sernik przygotowany na cieście kruchym
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki i wyrobić na jednolitą masę w trakcie wyrabiania dodać jeszcze dwie łyżki mąki. Ciasto powinno mieć konsystencję mokrego piasku. Po przygotowaniu wstawić ciasto do lodówki
Przygotować masę serową, do miski wbić jajka wsypać cukier i zmiksować na jednolitą masę następnie dodać resztę składników bez wiórek i zmiksować na jednolitą masę
Jak już wszystko przygotowane na dno blaszki 33/23 wyłożonej papierem ułożyć większą część ciasta ponakłuwać go i wylać na to cały twaróg a na twaróg posypać wiórki i wyłożyć resztę ciasta
Przygotowane ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 190 minut i piec 60 minut do ładnego zarumienienia wierzchu, na dno piekarnika wstawić miskę z wodą. Po upieczeniu ostudzić i udekorować dowolnie