Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik migdałowy na biszkoptach"
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 27
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 90
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7184
Polecam.
Odsłon: 1754
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 98
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 27
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 90
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7184
Polecam.
Odsłon: 1754
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 98
Składniki
Przepis przysłała Dorota Wójcicka z Niepołomic
Białka ubij na sztywno. Masło stop, ostudź. Ser, cukier, żółtka, masło i mąkę ziemniaczaną zmiksuj na jednolitą masę. Dodaj pianę, delikatnie połącz. Dno tortownicy o śr. 20 cm wyłóż biszkoptami. Rozsmaruj masę serową, wyrównaj.
Piecz 70 min w 160°C. Ostudź. Czekoladę stop, polej sernik, posyp płatkami migdałowymi.Źródło: Chwila dla Ciebie