Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik marmurkowy z czekoladą"
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 77
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 105
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 631
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 77
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 105
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 631
Składniki
ok. 90 minut • Porcja ok. 160 kcal • Koszt porcji ok. 90 gr • Przepis na ok. 18 porcji
Czekoladę połam na kawałki i stop w kąpieli wodnej. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Cały czas ucierając, porcjami dodawaj zmielony ser i śmietanę. Następnie wsyp proszek budyniowy, kaszę oraz wbij jajka. Miksuj, aż wszystkie się połączą.
Masę serową podziel na dwie części. Jedną połącz z wystudzoną roztopioną czekoladą.
Podłużną foremkę wyłóż pergaminem. Na przemian wlewaj do niej obie masy serowe. Następnie delikatnie przemieszaj całość widelcem, żeby utworzył się marmurkowy wzorek.
Wstaw sernik do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz około godziny. Po upieczeniu zostaw przez 20-30 minut w otwartym piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu oprósz go kakao – najlepiej przez drobne sitko.
Piekąc wysoki sernik w wąskiej formie nie ucierajmy masy serowej na dużych obrotach miksera. Może się zbytnio napowietrzyć i sernik się zapadnie.Źródło: Kobieta i życie