Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiaderko sera w lodówce z kończącą się datą , wiec postanowiłam że upiekę najprostszy sernik jaki może być. Sernik jaki uda się osobom początkującym. Sernik prosty, nieskomplikowany przepis ale przede wszystkim smaczny.
blaszka , mikser , miska, łyżka,
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Spód do sernika zrobić z herbatników kakaowych. Herbatniki rozdrabniać wałkiem , dodać roztopione letnie masło, całość dokładnie zagnieść. Blaszkę średniej wielkości wyłożyć masą z herbatników. Masa serowa; Masło zmiksować z cukrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Do masy dodać żółtka , proszek budyniowy i porcjami mielony ser biały. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Masę podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i wymieszać, a do drugiej mąkę ziemniaczaną również wymieszać. Na masę z herbatników nakładać na przemian masę jasną z masą ciemną, lekko przemieszać widelcem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 60 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Sernik po upieczeniu wystudzić.