Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najlepszych serników.
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 31
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 130
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 112
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 51
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 30
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 31
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 130
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 112
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 51
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 30
Składniki
Ciasto Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, kakao i cukrem pudrem, dodaj schłodzone masło, żółtka i śmietanę. Zagnieść ciasto. Podziel na pół i włóż do zamrażalnika na godzinę.
Żółtka oddziel od białek. Następnie żółtka utrzyj z cukrem pudrem, dodaj roztopione i wystudzone masło, ser, cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny oraz ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i zetrzyj na tarce o grubych oczkach jedną część ciasta, na ciasto wyłóż masę serową a na wierzch zetrzyj drugą część ciasta.
Sernik wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec około godziny. Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem.