Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3144
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 247
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3144
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 247
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, połączyć z pozostałymi składnikami, szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i pozostawić na około trzy godziny w zamrażarce. Międzyczasie przygotować nadzienie, najpierw wymieszać masło z cukrem i wanilią cukrem. Dámy żółtka po jednym i wymieszamy. Dodajemy tvarog, budyń a nakoniec białka /ubite w sztywną piane/ Na końcu wmieszać rodzynki.
Przygotujemy blache. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć jedna połowę ciasta. Wylać masę serową i zetrzeć druga polowe ciasta część ciasta. Piec około 60 minut w temp. 180'C.