Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik kokosowy z lekką bezą"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Dodaj 1 szkl. cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia 10 dag wiórków, jajko i 20 dag masła. Zagnieć ciasto. Uformuj kulę. Zawiń w folię. Włóż do lodówki na 30 minut.
Pozostałe jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z resztą masła, 1/2 szkl. cukru i drugim cukrem waniliowym. Dodaj ser, budyń i pozostałe wiórki. Wymieszaj.
Ciasto rozwałkuj. Plackiem wylep spód blachy wyłożonej pergaminem. Rozsmaruj masę serową. Białka ubij z resztą cukru. Wyłóż na wierzch sernika. Piecz go godzinę w 175 st. Ciasto udekoruj np. cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi.Źródło: Tina