Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik kokosowy"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5558
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 376
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 85
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5558
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 376
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 85
Składniki
<strong>:</strong>
Z podanych składników zagnieć jednolite ciasto. Prostokątną formę wyłóż papierem do pieczenia. Dno wylep przygotowanym ciastem. Piecz 10-15 minut w temperaturze 170° C.
Twaróg zmiksuj z mlekiem kokosowym, cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym. Następnie, wciąż ucierając, dodawaj po jednym jajku. Na koniec dodaj proszek budyniowy oraz wiórki kokosowe i całość wymieszaj. Na podpieczony spód wylej masę serową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 175° C na 15 min. Zmniejsz temp. do 120° C i piecz jeszcze około 90 min. Wyłącz piekarnik i zostaw ciasto na 3 godziny, by wystygło. Włóż sernik do lodówki na całą noc.
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno, dodając do smaku cukier puder.
Wierzch sernika posmaruj ubitą śmietanką i posyp wiórkami.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut Porcja: 450 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie