Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez glutenu i bez cukru
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1797
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 395
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1734
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 486
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1797
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 395
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1734
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 486
Składniki
Warstwa jagodowa: Jagody wrzuć na patelnię, dodaj miód i wodę Doprowadź do zagotowania i gotuj na małym ogniu przez ok. 7 min Część jagód rozgnieć za pomocą widelca Skrobię wymieszaj z odrobiną wody i wlej do jagód Mieszaj aż całość się zagotuje i zgęstnieje Odstaw do całkowitego wystudzenia
Spód: Wszystkie składniki wymieszaj i wyłóż na spód przygotowanej foremki Piecz przez ok. 15 min w piekarniku nagrzanym do 180°C Odstaw do wystudzenia
Masa serowa: Serek, miód, esencję waniliową i ok. 50 ml śmietanki ubijaj mikserem przez ok. 5 min W osobnym naczyniu ubij pozostałą śmietankę Połącz obie masy za pomocą szpatułki Rozsmaruj masę na zimnym spodzie Na górę rozłóż wystudzone jagody Gotowe ciasto wstaw do lodówki na całą noc