Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik jabłkowy na spodzie z kruszonki"
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1339
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 124
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 60
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1339
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 124
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 60
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa</strong>
Kruszonka: mąkę wymieszaj z proszkiem, dodaj resztę składników, utrzyj palcami. Masa: twaróg zmiel, utrzyj z żółtkami, cukrem i masłem. Budyń rozrób w mleku, dodaj do masy, wlej aromat, połącz. Białka ubij, dodaj do ciasta, połącz.
Mus: jabłka obierz, pokrój na plasterki. Zalej sokiem z cytryny, posyp cukrem, duś 5-8 minut. Ostudź. Kruszonkę rozsyp w blaszce (23 na 39 cm). Rozsmaruj mus jabłkowy, zalej masą serową. Piecz 60 minut w 180°C. Ostudź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Źródło: Chwila dla Ciebie