Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie miał wyjść typowy sernik na zimno, ale jak to w życiu bywa...przychodzimy do domu, a tu co? Biszkoptów niet! No to co...biszkopt trzeba na szybko zrobić, bo zaraz goście...uff! I się udało :D
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1592
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 77
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 165
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 110
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1592
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 77
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 165
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 386
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 110
Składniki
Biszkopt: Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Jajko wbijamy do miski i ubijając wlewamy odrobinę gorącej wody. Dalej ubijając stopniowo wsypujemy cukier do momentu, kiedy masa zacznie gęstnieć. Do masy jajecznej dodajemy stopniowo przesianą mąkę, delikatnie mieszamy. Tortownicę (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, do niej wylewamy ciasto i zapiekamy 30 min w temperaturze 180°C. Ciasto wyjmujemy i studzimy. Usuwamy papier do pieczenia. Masa serowa: Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Lekko studzimy. Ser przekładamy do miski i ucieramy na gładko z cukrem malinowym. Do masy serowej, cały czas mieszając, dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wyrabiamy. Masę serową wylewamy na biszkopt znajdujący się w tortownicy. Ciasto przekładamy do lodówki, do całkowitego stężenia. Masa gruszkowa: Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy razem z cukrem na jednolitą masę. Przelewamy do rondelka, dodajemy żelatynę i gotujemy do całkowitego rozpuszczenia w gruszkach. Studzimy i wylewamy na masę serową.