Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z galaretkami i ananasem. Sernik na biszkopcie migdałowym, bardzo pyszny.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 811
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 116
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 811
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 516
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie dodawać po żółtku i ubijać.Przesiać mąkę z budyniem i proszkiem i delikatnie wmieszać łopatka. Na koniec wkręcić mielone migdały.Nie powinno się długo mieszać, bo opadnie.Przelać do blaszki 25x42, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25-30 min.Po upieczeniu, zdjąć papier i ponownie włożyć biszkopt do blaszki. Ale już wyłożonej czystym papierem.
pianka serowa- Dwie galaretki rozpuścić w zagotowanej, gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego tężenia. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.Odstawić do letniego.Ser zmiksować z pudrem, potem galaretką a na koniec z letnią żelatyną. Wylać na biszkopt. Ułożyć ananasa.
góra- Następne 3 galaretki rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego tężenia. Wylać na górę sernika. Schłodzić i kroić jak stężeje.