Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik czekoladowo-waniliowy Składniki (na 10 porcji):"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 38
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6527
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 38
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6527
Składniki
Ciasto czekoladowe porwij na kawałeczki. Czekoladę drobniutko posiekaj albo grubo zetrzyj. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Białka oraz śmietanę ubij osobno na sztywno.
Masę żółtkową połącz z serkiem mascarpone. Delikatnie domieszaj pianę z białek i bitą śmietanę. Dodaj czekoladę, kawałeczki ciasta. Dobrze wymieszaj całość łyżką. Przełóż do przygotowanej foremki. Przykryj kawałkiem folii. Wstaw do zamrażalnika na noc.
Polewę czekoladową stop wg przepisu. Ciasto przełóż na paterę ok. 30 minut przed podaniem. Oblej je polewą. Wstaw do lodówki, by lekko rozmarzło. Udekoruj owocami.Źródło: Tina