Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik podwójnie chałwowy. Sernik dla miłośników chałwy.
Mając sporo pysznych i słodkich truskawek, postanowiłam przygotować coś a’la...
Odsłon: 42
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale do końca nie wiesz na co, proponujemy...
Odsłon: 38
Soczyste mięsne klopsiki w aromatycznym sosie pomidorowym to prawdziwa uczta...
Odsłon: 38
Kotlety mechanika to pyszne, sycące i zaskakujące danie. Dwa proste dodatki:...
Odsłon: 79
Mając sporo pysznych i słodkich truskawek, postanowiłam przygotować coś a’la...
Odsłon: 42
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale do końca nie wiesz na co, proponujemy...
Odsłon: 38
Soczyste mięsne klopsiki w aromatycznym sosie pomidorowym to prawdziwa uczta...
Odsłon: 38
Kotlety mechanika to pyszne, sycące i zaskakujące danie. Dwa proste dodatki:...
Odsłon: 79
Składniki
Zmiksować masło z serkiem i cukrem. Przesiać do tego mąkę z proszkiem, wymieszać i zagnieść. Wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia. 30x40.
Zmiksować żółtka z cukrem, potem serem . Skruszyć chałwę i przesiać budynie, wymieszać łopatką albo mikserem. Wylać na ciasto.
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Przesiać budyń i lekko wmieszać dolewając olej. Wyłożyć na masę serową. Posypać migdałami.
Na posypkę, zmiksować masło z cukrem i chałwą. Przesiać mąkę i rozdrobnić w palcach na gruby żwirek, nie zagniatać. Rozsypać po migdałach.
Piec ok.60-70 min, w 175 *, ale pod koniec pieczenia przykryć papierem żeby kruszonkę nie przypalić. Po ostygnięciu posypać pudrem cukrem.Kroić po zastygnięciu.