Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik biało-czarny"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 54
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7146
Polecam.
Odsłon: 1642
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 54
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7146
Polecam.
Odsłon: 1642
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Suche wymieszaj. Dodaj rozdrobioną margarynę lub masło, jajko i żółtko, wyrób. Ciasto podziel na 2 części. Jedną włóż do lodówki na 30 minut. Druga połówkę ułóż w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w temp. 170°C
Ser zmiel 2 razy. Białka ubij. Resztę składników zmiksuj z serem. Dodaj pianę. Wylej na spód ciasta, resztę ciasta zetrzyj na tarce. Piecz godzinę w temp. 170°C.
Czas: około 2 godziny.Źródło: Dobry Tydzień