Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest okres świąteczny i różnego rodzaju ciasta są mile widziane na naszych stołach. Są ciasta typowe dla naszej kuchni ale są takie, które stanowią pewien eksperyment w dobrym tego słowa zanczeniu i oczywiści to już nie jest eksperyment tylko sama pychota tak jak w tym wypadku.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 804
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 515
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 804
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 89
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 515
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek z wszystkich jajek, dodajemy 1 szklankę cukru oraz cukier waniliowy i ucieramy kogel-mogel. Do kogla mogla dodajemy jogurty, olej oraz budynie w proszku. Wszystko mieszamy robotem na wolnych obrotach.
Z białek ubijamy pianę, dosypujemy drugą szklankę cukru i dodajemy do masy jogurtowej bardzo lekko mieszając szpatułką.
Na dnie blachy kładziemy herbatniki i na herbatniki wylewamy masę jogurtową. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni i wstawiamy do niego ciasto na minimum 1 godzinę i 15 minut. Musicie poznać swój piekarnik bo u mnie to wystarczy. Aby upewnić się czy już ciasto jest dobre sprawdzamy patyczkiem do szaszłyków czy mokre ciasto zostaje na wbitym patyczku.
Po upieczeniu ciasto pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia. Przed podaniem posypujemy na wierzchu cukrem pudrem.