Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto do złudzenia przypominające puszysty i delikatny sernik
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 120
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Kruche ciasto Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiej do miski, dodaj masło i rozetrzyj w dłoniach do powstania kruszonki Następnie dodaj żółtka i wyrób jednolite ciasto, owiń je folią spożywczą i włóż do lodówki
Warstwa a’la serowa Do białek wsyp cukier, szczyptę soli i ubijaj aż kryształki cukru nie będą wyczuwalne Jogurt i śmietanę przełóż do dużej miski, dodaj skórkę otartą z cytryny, skrobię i chwilę zmiksuj do połączenia Dodaj ubite białka i zmiksuj na najmniejszych obrotach miksera tylko do momentu aż wszystko się połączy
Z lodówki wyjmij ciasto kruche i podziel je na dwie równe części Jedną z nich wylep dno blaszki, po nakłuwaj widelcem Na to wylej masę a’la serową Na wierzch zetrzyj na tarce o grubych oczkach drugą część kruchego ciasta Piecz przez ok. 40 min w piekarniku nagrzanym do 180°C (grzałka góra-dół)