Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 110
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 176
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 224
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 137
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 110
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 176
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 224
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 137
Składniki
Piekarnik nagrzać do 240 stopni C. Małą formę do pieczenia o średnicy 20 cm wyłożyć 2 kawałkami papieru do pieczenia. Ser umieścić w misie miksera, dodać cukier i miksować na średnich obrotach przez około 2 minuty, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodać mąkę, śmietanę, jajka oraz ekstrakt z wanilii. Miksować przez 1 - 2 minuty, aż uzyskamy gładką konsystencję masy serowej. Dołożyć połamaną czekoladę. Piec przez 30 minut. Po tym czasie sernik ma być zrumieniony z wierzchu, wyrośnięty, ale też falujący. Sernik dodatkowo zetnie się po ostudzeniu i schłodzeniu. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Schłodzić przez minimum 1 godzinę.