Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik bananowy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Wylep nim dno dużej formy. Włóż do lodówki na ok. 60 min. Potem piecz 15 min w temp. 180°C.
Banany rozgnieć widelcem. Zmiksuj z jogurtem i sokiem z cytryny. Dodaj twaróg, cukier oraz cukier wanilinowy, zmiksuj. Następnie dodawaj po jednym jajku wciąż miksując. Na koniec wsyp proszek budyniowy, zmiksuj, by dokładnie się połączyły. Masę przelej na podpieczony spód. Piecz ok. 60 min w temp. 170°C. Wystudzone ciasto wstaw do lodówki.
Śmietankę ubij mikserem na sztywno pod koniec dosypując cukier puder. Banany przekrój wzdłuż na pół, skrop sokiem z cytryny. Ułóż je na wierzchu sernika. Udekoruj polewą i ubitą śmietaną.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 410 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie