Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik ananasowy"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Mąkę połącz z cukrami i solą. Dodaj masło, posiekaj nożem. Dodaj żółtka, połącz palcami. Uformuj kulę, zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 min.
Białka ubij. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj ser, stopione i ostudzone masło. Wsyp budyń i pokrojone w paski ananasy. Na koniec dodaj białka, wymieszaj. Ciastem wyłóż formę. Na wierzchu ułóż masę.
Piecz godzinę w temp. 180°C. Gorące ciasto posyp cukrem pudrem.
CZAS: około 2 godziny
<strong>Pani Agata Sikorska mieszka w Suwałkach</strong>Źródło: Dobry Tydzień