Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 91
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6579
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 144
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1210
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5537
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 91
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6579
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 144
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1210
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5537
Składniki
Żelatynę namoczyć w połowie mleka na około pół godziny. Rozpuścić na małym ogniu i zostawić do ostygnięcia.
Bitą śmietanę przygotować według przepisu na opakowaniu z pozostałym mlekiem.
Serek mieszamy z cukrem, dodajemy ubitą śmietanę i ochłodzoną, rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie mieszamy i wylewamy do formy, najlepiej szklanej.
Przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu i ostudzoną wylać na lekko zastygnięty sernik. Wstawić do lodówki na około 2 godziny. Smacznego.