Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 98
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6594
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 158
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1224
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5679
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 98
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6594
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 158
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1224
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5679
Składniki
Z białek z dodatkiem szczypty soli ubijamy piane. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodajemy zmiękczony tłuszcz i cały czas ucierając ser i mąkę ziemniaczaną(lub budyń). Gdy składniki się połączą, a masa serowa będzie pulchna i jednolita, dodajemy ubita pianę z białek oraz skórkę cytrynową. Całość delikatnie, ale dokładnie łączymy, a następnie przelewamy masę do przygotowanej średniej wielkości tortownicy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni przez godzinę lub nieco dłużej.