Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serniczek z jabłkami"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1531
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 51
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1531
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 51
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dodając cukier, a następnie po jednym żółtku. Na koniec wsyp przesiane suche , delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto przelej do tortownicy, piecz w temperaturze 170°C, 35-40 min. Gdy wystygnie, przekrój na dwa blaty.
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki wrzątku. Śmietankę ubij na sztywno. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem. Następnie, wciąż miksując, wlej przestudzoną żelatynę. Dodaj ubitą śmietankę, wymieszaj. Masę przełóż na blat biszkoptowy, przykryj drugim blatem. Wstaw do lodówki.
Do podgrzanego soku dodaj żelatynę, wymieszaj. Jabłka pokrój w drobną kostkę. Rozłóż na biszkopcie, zalej tężejącym sokiem. Wstaw do lodówki. Boki tortu udekoruj ubitą śmietanką z cukrem.
60 minut. Porcja: 350 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie