Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serniczek sadownika"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 2 łyżkami wody. W czasie ubijania porcjami wsyp 10 dag cukru, sól i 1 op. cukru waniliowego. Dodaj żółtka oraz obie mąki, proszek i mielone migdały. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Biszkopt piecz przez 20 minut w 200°C.
Jabłka obierz, pokrój na kawałki, ugotuj z 5 dag cukru w 150 ml wody. Twaróg utrzyj z resztą cukru i sokiem z cytryny. Żelatynę rozpuść w 10 ml ciepłej wody. Śmietanę ubij, połącz z masą serową i żelatyną. Domieszaj powidła. Biszkopt rozetnij na dwa blaty. Dolny włóż do tortownicy.
Nałóż jabłka i krem serowy, przykryj drugim blatem, posyp płatkami. Schładzaj 3 godziny. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj