Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie pyszne rurki z kremem to świetna propozycja na słodki dodatek do jesiennej kawy czy herbaty. Sprawdzą się nie tylko na większe okazje, ale także jako weekendowy deser :)
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 154
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 154
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Ciasto: Do mąki dodać szczyptę soli oraz przesiany cukier puder. Mąkę posiekać z masłem, dodać żółtka i stopniowo wyrabiając ciasto dodawać śmietany. Po dodaniu śmietany szybko zagnieść ciasto, owinąć w folię spożywczą i schować do schłodzenia do lodówki na ok. 1 godzinę.
Krem: Budynie przygotować według przepisu na opakowaniu używając 700 ml mleka. Wystudzić. Masło utrzeć na puszysto dodając po łyżce wystudzonego budyniu. Dodać ekstrakt z wanilii i krótko zmiksować. Masę wstawić do lodówki do zgęstnienia. Ciasto kruche rozwałkować (najlepiej partiami), bardzo cienko i pociąć w 1,5-2 cm długie paski. Foremki do rurek nasmarować olejem. Paski ciasta nawijać na foremki zaczynając od strony węższej kończąc na szerszej. Gotowe rurki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku (grzałka góra-dół) przez ok. 20-22 minuty do lekkiego zarumienienia. Jeszcze ciepłe kruche rurki ostrożnie zdjąć z foremek. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Ruraki nadziać za pomocą szprycy kremem budyniowym. Posypać cukrem pudrem.