Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rurki z kremem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Maliny lub inne mrożone owoce rozgnieć, wsyp proszek budyniowy i mieszając, zagotuj. Odstaw do wystygnięcia. Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodaj mus malinowy i miksuj do powstania konsystencji kremu.
Ciasto francuskie pokrój w paski. Nawijaj spiralnie na foremki do rurek. Smaruj je roztrzepanym jajkiem, posyp wierzch cukrem. Piecz 15 minut w temp. 200°C. Rurki zdejmij z foremek i napełnij kremem.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień