Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy, szybki i smaczny deser jakim są te oto rurki przygotowane z ciasta francuskiego. Rurki można napełniać różnego rodzaju kremami jak również ubitą śmietaną . Polecam
foremki rurki, nóż, papier do pieczenia,
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 60
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 281
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 85
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 175
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 60
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 281
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 85
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 175
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, pociąć na 1,5 cm paski. Foremki w kształcie rurek natłuścić delikatnie olejem. Następnie na każdą nawijać pocięte paski , ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować każdą rozbełtanym jajkiem i oprószyć grubym cukrem lub kolorową posypką cukrową tak jak ja dzisiaj. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut na złoty rumiany kolor. Po upieczeniu całkowicie wystudzić, zdjąć z foremek i napełniać kremem. Smacznego
Przygotowane rurki do pieczenia.
Rurki gotowe do nadziewania.