Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rumowy keks angielski"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6523
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6523
Składniki
Bakalie oprósz odrobiną mąki. Resztę mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Masło utrzyj z cukrem. Kolejno wbijaj jajka, stale przy tym ucierając ciasto mikserem.
Mąkę z proszkiem porcjami wsyp do ucieranej masy. Do ciasta dodaj bakalie i zapach. Całość dobrze wymieszaj łyżką.
Blachę posmaruj tłuszczem, oprósz bułką tartą. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Wierzch wygładź. Keks wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 oC. Piecz godzinę.
Zimny keks udekoruj masą cukrową i ew. świeżymi owocami.
RADA: Masa cukrowa lepiej będzie przylegała do ciasta, jeśli posmarujesz je konfiturą. Wcześniej podgrzej ją i przetrzyj przez sitko.Źródło: Naj