Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rumowa kostka"
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Biszkopt: białka ubij na sztywno, dodaj cukier i żółtka, wymieszaj. Wsyp przesianą mąkę z proszkiem, połącz. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Masa: w szklance mleka rozrób budynie i mąkę ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotuj z cuk rem. Dodaj mieszankę budyniową, ugotuj. Budyń ostudź. Margarynę utrzyj, dodając budyń.
Lukier: masło stop. Utrzyj z cukrem pudrem i mlekiem. Masę budyniową równomiernie rozsmaruj na biszkopcie. Herbatniki namocz w rumie, ułóż na masie budyniowej. Polukruj.
Do kremu możesz dodać kakao, wiórki kokosowe lub rodzynki. Dzięki temu za każdym razem ciasto będzie smakowało inaczej i nikomu się nie znudzi.Źródło: Chwila dla Ciebie