Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser z 2 kremami i galaretką w środku.
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 117
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 362
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 60
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 117
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 362
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 60
Składniki
W pierwszej kolejności rozpuszczamy galaretkę w szklance wody. Wlewamy do płaskiego naczynia i odstawiamy do zastygnięcia. Kroimy w paski. Herbatniki mielimy w blenderze lub młynku. Masa 1 : Gotujemy mleko z cukrem pudrem, wsypujemy kaszę mannę i kokosy. Gotujemy do momentu aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy masła na puch, dodajemy po łyżce kokosów Masa 2: Gotujemy wodę z pudrem i kakao. Dodajemy herbatniki i mieszamy. SKŁADANIE: Rozkładamy wafle na stole, smarujemy je gorącą masą 2. Odstawiamy żeby zmiękły. Każdy płat smarujemy masą 1, nakładamy pasek galaretki. Rolady ciasno zwijamy. Chowamy do lodówki na parę godzin lub na całą noc. Smacznego :) Roladę można dowolnie udekorować lukrem lub polewą czekoladową.