Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z truskawkami i mascarpone"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 213
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 213
Składniki
Przygotować ciasto biszkoptowe: jajka sparzyć, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno z dodatkiem 1 łyżki zimnej wody, stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy.
Gdy piana będzie lśniąca i gęsta, dodawać po jednym żółtku, delikatnie mieszając drewnianą łyżką. Obie mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy w trzech porcjach, każdą delikatnie wymieszać łyżką.
Podłużną blachę wyłożyć papierem, rozsmarować ciasto. Piec 20 min w temp. ok. 180oC. Upieczony biszkopt przełożyć na wilgotną ściereczkę do góry spodem, przykryć drugą wilgotną ściereczką, wystudzić.
Serek utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, śmietanką, wymieszać z umytymi, pokrojonymi truskawkami. Krem rozsmarować na biszkopcie, zrolować, schładzać kilka godzin.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium