Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z truskawkami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 125
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 31
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 79
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 125
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 31
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 79
Składniki
Cukierki pokrusz i rozpuść razem z mlekiem. Ostudź. Kremówkę ubij na sztywno, dodaj jogurt.
Do masy śmietanowej dokładaj stopniowo pokruszone cukierki i zmiksuj na niskich obrotach. Truskawki umyj, pozbaw szypułek.
Półokrągłą foremkę wyłóż folią spożywczą. Rozsmaruj warstwę masy śmietankowej i rozłóż pośrodku rząd truskawek. Następnie nałóż kolejną część masy i po bokach dwa rzędy truskawek. Wierzch pokryj ostatnią warstwą masy i powtykaj biszkopty.
Deser schłodź w lodówce min. 3 godziny. Gotowy udekoruj resztą owoców.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 230. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax