Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z melonem i arbuzem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Połącz z żółtkami. Mąkę przesiej z proszkiem. Porcjami wsypuj do masy jajecznej i delikatnie ją mieszaj. Ciasto rozsmaruj na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w temp. 175 st. Biszkopt przełóż na ściereczkę. Usuń papier, a ciasto wraz ze ściereczką zwiń. Odłóż do wystudzenia.
Miąższ melona oraz arbuza potnij w kostkę lub powycinaj z niego kuleczki. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, a kiedy spęcznieje, rozpuść ją. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Wymieszaj z jogurtem i sokiem.
Biszkopt rozwiń. Posmaruj tężejącym kremem. Rozłóż kawałeczki owoców. Ponownie zwiń. Schładzaj 3 godziny. Roladę udekoruj np. rozetkami bitej śmietany oraz kawałeczkami arbuza i miętą.Źródło: Tina