Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z marchewką"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Podaję ją najczęściej na gorąco z czerwonym barszczykiem. Wszyscy są zachwyceni!
W 3 garnkach zagotuj wodę z maggi, solą, pieprzem i lubczykiem. Ugotuj oddzielnie kaszę, soczewicę i quinoa. Odcedź wszystkie, podsmaż na maśle z pokrojoną cebulą, dodaj szczypiorek, natkę, jajko. Przypraw farsz.
Z utartej marchwi i pozostałych składników wyrób ciasto. Rozwałkuj, nałóż zimny farsz, zwiń w rulon. Posmaruj jajkiem. Piecz 40 min w temp. 180°C.
Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów
Porcje 10 80 min Cena 1,70 zł Kalorie 410 kcalŹródło: Bella Relaks