Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z kumkwatami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 89
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 89
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
Jajka i połowę cukru ubijaj 8-12 minut. Dolej mleko. Wsyp mąkę z proszkiem i 1/2 kakao. Wymieszaj łyżką. Blachę (32 x 39 cm) wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz 15 minut. Biszkopt przełóż na ściereczkę. Ciasto zwiń ze ściereczką. Wystudź.
Mus: podgrzej śmietanę kremówkę. Rozpuść w niej białą czekoladę, schłodź. Sok pomarańczowy wlej do garnka, dodaj 10 dag cukru. Syrop gotuj 5 minut. Kumkwaty umyj, pokrój w plasterki, gotuj je w syropie 5 minut. Osącz, syrop zachowaj. Odłóż kilka plasterków do dekoracji, resztę posiekaj.
Żelatynę rozpuść w gorącym syropie. Twaróg utrzyj z resztą cukru i cukrem waniliowym. Połącz z żelatyną. Czekoladową śmietanę ubij, 3/4 wymieszaj z tężejącą masą serową.
Biszkopt rozwiń, posmaruj musem i posyp kumkwatami. Ciasto zwiń. Schładzaj 4 godziny. Resztę śmietany wymieszaj z kakao. Udekoruj roladę śmietaną i kumkwatami.Źródło: Naj