Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada sernikowa"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 222
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 222
Składniki
Białka ubij mikserem na sztywną pianę. Żółtka z cukrem utrzyj mik- serem. Ubitą pianę dodaj do żółtek, delikatnie wymieszaj łyżką. Na koniec wsyp przesianą mąkę z proszkiem, wymieszaj. Ciasto przelej na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 min w temp. 160°C. Ściereczkę posyp cukrem wanilinowym i połóż na niej gorące ciasto. Zdejmij papier a ciasto zwiń w roladę.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Brzoskwinie sparz, usuń z nich skórkę oraz pestki. Pokrój w kostkę. Do miski włóż twaróg, dodaj cukier, utrzyj mikserem. Wlej przestudzoną żelatynę, dokładnie zmiksuj. Do 2/3 masy serowej dodaj pokrojone brzoskwinie, wymieszaj.
Ostudzoną roladę rozwiń i posmaruj kremem z brzoskwiniami. Zwiń a wierzch posmaruj pozostałym kremem i posyp krokantem orzechowym. Włóż do lodówki.
40 minut Porcja: 260 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie