Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada malinowa"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27447
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 153
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1163
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Ubij je z cukrem na sztywną pianę. Nie przerywając, dodawaj po żółtku. Mieszając łyżką, dodawaj mąkę i rozpuszczone, przestudzone masło.
Ciasto wylej na płaską blachę wyłożoną papierem. Piecz w temperaturze 180°C przez około 15 minut. Jeszcze ciepłe ciasto zwiń delikatnie w roladę.
Przygotuj krem. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Żelatynę namocz w 1/3 szklanki zimnej wody. Gotową podgrzej i rozbij. Połowę malin rozgnieć i wymieszaj z żelatyną.
Delikatnie połącz ze śmietanką. Rozwiń ciasto. Nałóż krem i ułóż maliny. Zwiń roladę.Źródło: Takie jest życie