Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 86
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 232
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5391
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 86
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 232
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5391
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę, posiekaj z masłem, dodaj jajka, żółtka i śmietanę, szczyptę soli, przesiany cukier puder i drożdże.
Wszystkie składniki połącz, ciasto zagnieć, podziel na dwie części, każdą rozwałkuj cienko, by powstał prostokąt.
Na rozwałkowane ciasto równomiernie rozsmaruj masę makową wymieszaną z posiekanymi orzechami, zostawiając od brzegów 2 cm wolnej przestrzeni przy dłuższych bokach.
Zwiń ciasto w rulony, owiń w pergamin, zostawiając niewielką wolną przestrzeń i pozostaw do wyrośnięcia.
Piecz 40-50 minut w temperaturze 180 stopni C, po upieczeniu i wystudzeniu polukruj i udekoruj bakaliami.