Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada brzoskwiniowa"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 351
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 351
Składniki
Białka ubij na sztywno. Ubijając, syp porcjami cukier. Ubijaj, aż piana będzie lśniąca. Wsyp mąkę oraz mak. Wymieszaj ciasto. Wlej na szeroką blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piecz 20 min w temp. 180°C.
Wyjmij biszkopt. Ułóż na ściereczce posypanej cukrem pudrem i zwiń w rulon. Odstaw, aby ciasto całkowicie wystygło.
Krem: budyń wymieszaj z mąką i połową szklanki mleka. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Wlej zawiesinę i gotuj, aż zgęstnieje.
Masło utrzyj z żółtkiem. Porcjami dodawaj ostudzony budyń. Na koniec włóż pokrojone brzoskwinie i wymieszaj.
Roladę rozłóż, ściereczkę usuń. Ciasto posmaruj kremem i ponownie zwiń. Połóż krańcem ciasta na dół. Ubij na sztywno śmietanę kremówkę i posmaruj wierzch rolady. Udekoruj cząstkami brzoskwiń.
Porcje 8 Przygot. 80 min Cena 2,20 zł Kalorie 440 kcalŹródło: Takie jest życie