Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pysznego, atrakcyjnego deseru na Walentynki? Polecam Ci red velvet serobrownie. Moje dwa ulubione ciasta w jednym. To ciasto przepełnione jest miłością. Czerwień i czekolada, to jest to. Atrakcyjne i smaczne ciasto na romantyczny wieczór we dwoje.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 292
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5003
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 292
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5003
Składniki
Zrobić masę serową: W misce wymieszać rózgą lub mikserem, wszystkie składniki na sernik. Gotową masę serową odstawić na bok i zrobić ciasto na brownie:
Masło rozpuścić i ostudzić. W misce utrzeć jajka z cukrem i szczypta soli. Do utartych jaj dodać rozpuszczone, schłodzone masło. Całość wymieszać mikserem. Do tak wymieszanych składników dodać ocet, ekstrakt waniliowy oraz barwnik. Ilość barwnika dostosować według instrukcji na opakowaniu, lub do uzyskania pożądanego koloru. Całość wymieszać i ciągle mieszając dodać przesianą mąkę i kakao.
Kiedy składniki dobrze się połączą, wylać brownie na blachę do pieczenia, wyłożoną pergaminem. Moja blaszka 22 x 30 cm. Na wierzch czekoladowego ciasta wylać masę serową. Za pomocą noża wymieszać obie masy, tak aby powstały na cieście fantazyjne wzory. Nie mieszać za bardzo, kilka ruchów noża wystarczy.
Ciasto piec w nagrzanym piekarniku, temperatura 180 st. C. Grzanie góra – dół. Około 30 -40 minut Ciasto można z wierzchu przykryć pergaminem, aby nie zbrązowiało podczas pieczenia. Upieczone wystudzić na kratce. Smacznego