Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki placek z jabłkami i cynamonową bezą.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy w plastry. Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier, cukier waniliowy, żółtka - ubić. Następnie dodać mąkę z proszkiem , mieszać na małych obrotach. Na koniec dodać wcześniej roztopioną i wystudzoną margarynę. Dokładnie połączyć . Ciasto wylać na blachę (20x30 ) i ułożyć pokrojone jabłka.
BEZA: Białka ubić na sztywno, dodać cukier - ubić. Dodać cynamon i dokładnie wymieszać. Pianę wylać na jabłka. Piec w temp. 180 st. ok 30-40 min. Życzę smacznego :)