Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebiański deser,wart każdego grzechu;))źródło:sprawdzonakuchnia.pl
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5405
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5405
Składniki
Wiórki wsypać na patelnię,na średnim ogniu uprażyć na złoty kolor,zostawić do wystygnięcia.
Żółtka utrzeć z cukrem.Śmietanę ubić.
Do ubitych żółtek dodać serek mascarpone,zmiksować do połączenia składników.Następnie dodać ubitą śmietanę i również zmiksować do połączenia składników.
Do miski wlać mleko i likier,namoczyć biszkopty.Ułożyć je w pucharkach,następnie wyłożyć porcję kremu,przesypać wiórkami i startą czekoladą.
Znów namoczyć porcję biszkoptów,wyłożyć na wiórki na nią kolejną porcję kremu,zakończyć czekoladą i wiórkami.
Pucharki przykryć folią spożywczą,przed podaniem schłodzić w lodówce przez przynajmniej 3 godziny.