Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto dla miłośnikow kokosowego smaku. Rafaello na herbatikach w dodatku bez pieczenia to super proste i pyszne ciasto oraz przydatny przepis dla tych, którzy nie mają piekarnika lub nie lubią piec.
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 83
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 124
Składniki
Zaczynamy od przygotowania budyniu. Z litra mleka odlewamy 1,5 szklanki. Większą część przelewamy do garnka i gotujemy. Do mniejszej porcji dodajemy mąke pszenną, ziemniaczaną a także cukier i cukier waniliowy. Całość zaczynamy mieszać ruzgą i dodajemy żóltka. Mieszamy do momentu połączenia skłaników.
Gdy mleko zaczyna się gotować to przelewamy wcześniej wymieszaną zawiesinę. Gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając. Następnie przelewamy do salaterki i przykrywamy folią żeby nie zrobił się kożuch.
W misce ucieramy mikserem masło w temperaturze pokojowej. Dodajemy po kilka łyżek budyniu a na koniec 3 łyżki wiórek kokosowych.
Na blaszy lub naczyniu do zapiekania układamy warstwę herbatników i na to wylewamy część kremu.
Wyrównujemy krem i układamy kolejną warstę herbatników. Powtarzamy tak 4 razy.
Górna warstwa to cienka część kremu oraz rezszta wiórek kokosowych. Wstawiamy do lodówki na noc lub na kilka godzin. Po tym czasie mogę życzyć …. Smacznego!!!