Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto dla miłośników kokosów.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 900
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 33
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 99
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 119
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 900
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 33
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 99
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 119
Składniki
Połowę mleka zagotowujemy, dodajemy cukier i 3/4 wiórek kokosowych. W reszcie mleka rozrabiamy obie mąki i wlewamy do garnka energicznie mieszając, by powstał budyń. Odstawiamy do ostygnięcia.
Budyń miksujemy z masłem (temp. pokojowa) na gładki krem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy herbatniki i przekładamy masą. Wierzchnią warstwę smarujemy cieniutko. Rumienimy resztę wiórek na suchej patelni i posypujemy nasze ciasto. Chłodzimy chwilę w lodówce. Smacznego!