Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste racuchy z tartymi gruszkami w środku. Sam proces przygotowania jest banalnie prosty - wystarczy wymieszać wszystkie składniki w misce, a następnie przy użyciu łyżki wyłożyć ciasto na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Placuszki z gruszkami sprawdzą się na słodkie jesienne śniadanie lub podwieczorek. Cudownie smakują oprószone cukrem pudrem.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Gruszki umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Odciśnij nadmiar soku.
Do miski wbij jajka, wlej mleko. Składniki zmiksuj. Dodaj sypkie produkty. Składniki dokładnie wymieszaj. Na koniec do ciasta dodaj starte gruszki. Ponownie wymieszaj ciasto łyżką.
Na patelni rozgrzej łyżkę klarowanego masła. Racuchy z tartymi gruszkami smaż na dobrze rozgrzanej patelni - na złoty kolor z dwóch stron.
Usmażone racuchy przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Placuszki odciśnij z nadmiaru tłuszczu.
Odsączone racuchy serwuj na talerze, przed podaniem oprósz cukrem pudrem.