Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy drożdżowe z dżemem"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 107
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6611
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 174
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1243
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5827
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 107
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6611
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 174
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1243
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5827
Składniki
Drożdże rozpuść w odrobinie ciepłego mleka. Dodaj mąkę, cukier waniliowy, sól i mleko (tyle, by ciasto miało dużo gęstszą konsystencję niż na naleśniki). Mieszaj, aż w cieście powstaną pęcherzyki powietrza. Odstaw.
Olej rozgrzej na patelni. Łyżką maczaną w ciepłej wodzie kładź porcje ciasta na oleju. Łyżką zrób lekki dołek w cieście, nałóż odrobinę dżemu. Przykryj go cienką warstwą ciasta. Umaż z dwóch stron. Posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 25 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 1,50 zł.
Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie