Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z jabłkiem, bez proszku do pieczenia i oleju w cieście.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 110
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 353
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 110
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 353
Składniki
Uwielbiam gofry ale ich skład mnie przeraża, zdrowsze jest ciasto racuchowe. Do dużej miski wbiłam jaja dodałam pokruszone drożdże i cukier, Rozmieszałam drożdże, dodałam mąkę i odpowiednia ilość wody, aby uzyskać ciasto o konsystencji gęstej zupy grochowej. Dodałam pokrojone w kostkę jabłko. Misę przykrytą ściereczką odstawiłam na godzinę. Gdy ciasto podwoi objętość to można robić gofry. Ciasta daje się trochę mniej- duża łyżka po środku i gofrownicy się nie dociska. Rumiane racuchogofry są gotowe do połączenia z ulubionymi dodatkami